Στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου του Κέντρου Κοινότητας πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης – ενημέρωσης με εκπρόσωπο της διοίκησης της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γκρούγια Μαρία, κοινωνική λειτουργός – συντονίστρια του προγράμματος και η  κ. Γκάνια Παρασκευή, ψυχολόγος επισκέφθηκαν τον κ. Ντούμα Σωτήριο, εμπορικό διευθυντή της Κλινικής για να ενημερωθούν για το Εθνικό  Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» και να συζητήσουν για τους τρόπους διευκόλυνσης και συνεργασίας με το Παράρτημα Ρομά, προκειμένου οι ωφελούμενες της δομής να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να ωφεληθούν από το εν λόγω πρόγραμμα.
Η ΆΝΑΣΣΑ και το Κέντρο Μαστού που διαθέτει, συμμετέχει στο πρόγραμμα εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας  συμμετέχοντας  στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, “Φώφη Γεννηματά”.

Το πρόγραμμα αφορά προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και περιλαμβάνει εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας χωρίς οικονομική επιβάρυνση για γυναίκες ηλικιακής κατηγορίας από 50-69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση ευρήματος από την ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργασία με το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας της ΆΝΑΣΣΑ και με τη συμμετοχή των ιατρικών ειδικοτήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η ΆΝΑΣΣΑ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλες τις φάσεις του προγράμματος, δωρεάν.

Οι γυναίκες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό ψηφιακής μαστογραφίας με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Μαστού της ΆΝΑΣΣΑ για να κλείσουν το ραντεβού τους και να πραγματοποιήσουν την εξέταση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης μπήκαν οι βάσεις για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο δομών και συζητήθηκαν  μελλοντικά προγράμματα που αναμένεται να τρέξουν από τα οποία θα μπορούσαν να ωφεληθούν οι εξυπηρετούμενοι του Παραρτήματος Ρομά.

Η δομή του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της ΑΝΑΣΣΑ και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ντούμα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list