Οπτική Τομογραφία

Εξοπλισμένο με το νέας γενιάς μηχάνημα OCT-Angio

που αποτελεί εξέλιξη της τεχνολογίας αναφορικά με την απεικόνιση της ωχράς κηλίδας, του οπτικού νεύρου και του βυθού (οπτική τομογραφία)

Περισσότερα

Στον χώρο των νέων Πολυιατρείων της ΆΝΑΣΣΑ

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το τμήμα; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις.

Στην ΆΝΑΣΣΑ, στον χώρο των νέων Πολυιατρείων, στην οδό 2ας Νοεμβρίου 86 στον Βόλο, λειτουργεί υπερσύγχρονο Οφθαλμολογικό Ιατρείο εξοπλισμένο με το νέας γενιάς μηχάνημα OCT-Angio, που αποτελεί εξέλιξη της τεχνολογίας αναφορικά με την απεικόνιση της ωχράς κηλίδας, του οπτικού νεύρου και του βυθού (οπτική τομογραφία). Πρόκειται για το Ultra high-speed FullRange ® OCT SOLIX και αποτελεί το νέο διαγνωστικό όπλο της επιστήμης ενάντια σε μία σειρά οφθαλμολογικών παθήσεων.

Ο ρόλος της OCT-Angio

Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ο οφθαλμίατρος είναι σε θέση να διερευνήσει όλο το φάσμα των οφθαλμικών παθήσεων από τα πρόσθια μόρια (ίριδα, κερατοειδής, κρυσταλλοειδής φακός, γωνία προσθίου θαλάμου) μέχρι τα οπίσθια μόρια (αμφιβληστροειδής, ωχρά κηλίδα, οπτικό νεύρο, χοριοειδής χιτώνας, αγγειακό πλέγμα αμφιβληστροειδούς).

Πλεονεκτήματα εξέτασης

Με τη συγκεκριμένη εξέταση παρέχονται εικόνες υψηλής ανάλυσης ενώ διενεργούνται τρισδιάστατες αναλύσεις των λεπτών στιβάδων του οφθαλμού με ταυτόχρονη καταγραφή των αμφιβληστροειδικών και των παθολογικών χοριοειδικών αγγείων (νεοαγγείων) που βρίσκονται στις στιβάδες του αμφιβληστροειδούς. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατή η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση ώστε να ακολουθήσει η σχεδίαση της θεραπευτικής προσέγγισης.

Πληροφορίες για την εξέταση

Η OCT-αγγειογραφία (OCT-angio) είναι μια γρήγορη και ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος και δεν απαιτείται η χρήση σκιαγραφικής ουσίας. Αυτό έχει σαν
αποτέλεσμα την αποφυγή των κινδύνων που οδηγούν σε αλλεργίες και λοιπές ανεπιθύμητες ενέργειες που υπάρχουν με τη χρήση σκιαγραφικών ουσιών. Επιπλέον δεν υπάρχουν αντενδείξεις όπως στην κλασική αγγειογραφία (φλουοροαγγειογραφία με φλουορεσκεΐνη και αγγειογραφία με ινδοκυανίνη). Η εξέταση διαρκεί 5-10 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά απαιτηθεί ώστε να υπάρξει σωστή κλινική παρακολούθηση του ασθενή και ορθή αξιολόγηση των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Popular requests:
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να βρείτε το άρθρο που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο