Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας

Ένα πρότυπο, πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο εργαστήριο

Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας της Κλινικής ΆΝΑΣΣΑ αποτελεί ένα πρότυπο, πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο εργαστήριο που υποστηρίζει διαγνωστικά την πλειονότητα των κλινικών ειδικοτήτων.

Περισσότερα

  • Για τον εντοπισμό λοίμωξης και την παρακολούθησή της
  • Για την τυποποίηση της νόσου είτε έχει γενετική βάση ή προέρχεται από λοίμωξη
  • Για την ανίχνευση και την έγκυρη πρόληψη κληρονομικών νοσημάτων
  • Για τον προγεννητικό έλεγχο
  • Για τον προσδιορισμό ακριβούς γενετικής βλάβης ή/και την συσχέτισή της με την πάθηση
  • Για την ικανότητα ανάδειξης εξατομικευμένης θεραπείας
  • Για την ταυτοποίηση πατρότητας ή συγγένειας

Η υπηρεσία για ταχύτερη, στοχευμένη και εξατομικευμένη διάγνωση

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το τμήμα; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις.

Από την αρχή του 21ου αιώνα και κάθε μέρα η Μοριακή Βιολογία λειτουργεί συνεργατικά και υποστηρικτικά με τον κλινικό ιατρό για την καλύτερη, πιο στοχευμένη και εξατομικευμένη διάγνωση. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο διαγνωστικό κλάδο σε Ιατρικές Δομές με ευρύ φάσμα κλινικών τομέων. Η Διάγνωση με χρήση τεχνικών Μοριακής Βιολογίας γίνεται με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού. Από την παραλαβή του δείγματος μέχρι την τελική ανάλυσή του ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα διαχείρισης και ανάλυσής του.

Η χρήση σύγχρονων τεχνικών Μοριακής Βιολογίας, έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική ευαισθησία και εξειδικευμένη στόχευση, ανάλογα με τις ανάγκες του κλινικού ιατρού. Αποτελεί, τα τελευταία έτη, απαραίτητη συνιστώσα των μεθόδων ανάλυσης, καθώς προσφέρουν άμεσες και αξιόπιστες απαντήσεις σε σημαντικά κλινικά ερωτήματα. Η Μοριακή Διάγνωση χωρίζεται στις μέρες μας σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στη Μοριακή Διάγνωση Παθογόνων και στη Μοριακή Γενετική Διάγνωση.

Η Μοριακή Διάγνωση Παθογόνων, είναι ικανή να ανιχνεύει ειδικούς μικροοργανισμούς, όπως ιούς, βακτηρίδια, παράσιτα, σε ένα ευρύ φάσμα βιολογικών υλικών. Πέραν της ανίχνευσης, η Μοριακή Διάγνωση επιτρέπει την τυποποίηση παθογόνων του ανθρώπου, προσφέροντας πλουσιότερη διαγνωστική πληροφορία με κλινική σημασία σε ελάχιστο χρόνο.

Η Μοριακή Γενετική Διάγνωση επιτρέπει τον προσδιορισμό γονιδιακών μεταλλάξεων που ευθύνονται για την ανάπτυξη, την παρουσία ασθένειας ή και την ορθότερη φαρμακευτική αγωγή. Επίσης επιτυγχάνεται ο προσδιορισμός συγγενικών σχέσεων (π.χ. προσδιορισμός πατρότητας ή συγγένειας). Οι πληροφορίες που αφορούν την παθογένεση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη γενετικών νοσημάτων αλλά και τη συγγενική σχέση, δε δύναται να δοθούν με τη χρήση οποιασδήποτε εναλλακτικής τεχνολογίας ή διαγνωστικής προσέγγισης.
Η Mοριακή Γενετική Διάγνωση επιτρέπει όχι μόνο τη διάγνωση συμπτωματικών ασθενών μιας νόσου, αλλά και την προσυμπτωματική διάγνωση φορέων των γενετικών βλαβών και πολλές φορές την πρόληψη της νόσου σε συγγενή άτομα. Με αυτό τον τρόπο προσδιορίζεται η γενετική προδιάθεση ενός ατόμου σε νοσήματα πολύ-παραγοντικής φύσεως, όπως σε κάποια είδη καρκίνου, στη θρομβοφιλία, στην κυστική ίνωση και αυτοάνοσων νοσημάτων. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα εξακρίβωσης και πρόληψης κυήσεων υψηλού κινδύνου.

Popular requests:
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να βρείτε το άρθρο που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο