Μονάδα Τεχνητού Νεφρού – Νεφρολογικό Τμήμα

Στη μονάδα εφαρμόζονται διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα αιμοκάθαρσης

Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με τα αυστηρά προγράμματα ελέγχου λοιμώξεων εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών.

Περισσότερα

  • Νεφρολογικό Τμήμα
  • Σύγχρονος Εξοπλισμός
  • Επέκταση Μονάδας – Νέα Υπερσύγχρονη Δομή
  • Σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ
  • Με απομονωμένο θάλαμο για οροθετικούς ασθενείς (HBV)

Μία νέα υπερσύγχρονη δομή που βρίσκεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πτέρυγα

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το τμήμα; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις.

Για την online αίτηση αιμοκάθαρσης κάντε κλικ εδώ.

Για την έντυπη αίτηση αιμοκάθαρσης κάντε κλικ εδώ.

Η μονάδα συνεργάζεται με αγγειοχειρουργούς με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες).Υπάρχει διαρκής συνεργασία του Τμήματος με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ορθοπεδικούς, νευρολόγους κ.ά.) για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την ασθένεια, καθώς και συνεργασία με ψυχολόγο και διαιτολόγο με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των αιμοκαθαιρόμενων.

Επιπλέον, η κλινική ANAΣΣΑ με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, στηρίζει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί, ακόμα και για έκτακτα περιστατικά που τυχόν προκύψουν, διαθέτοντας: Aιματολογικό / Βιοχημικό εργαστήριο, Απεικονιστικό τμήμα με Μαγνητικό Τομογράφο(1,5tesla), με Αξονικό Τομογράφο τελευταίας γενιάς, χαμηλής δόσης αντινοβολίας, Υπερηχοτομογραφία, υπερσύγχρονες Χειρουργεικές αίθουσες, ΜΕΘ, όλα πιστοποιημένα κατά ISO, ιατρούς σε εφημερία όλο το 24ωρο.

 

Νεφρολογικό Τμήμα

Στο νεφρολογικό τμήμα αντιμετωπίζονται ασθενείς που πάσχουν από χρόνια και οξέα προβλήματα του νεφρού, όπως σπειραματονεφρίτιδα, δυσρύθμιστη αρτηριακή υπέρταση και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αντιστοίχως, υπάρχει η δυνατότητα αιμοκάθαρσης περιστατικών οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλες αιτίες ή έπειτα από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του προμεταμοσχευτικού ελέγχου των νεφροπαθών τελικού σταδίου ώστε οι ασθενείς να μπαίνουν έγκαιρα στη λίστα για μεταμόσχευση.

 

Σύγχρονος Εξοπλισμός

Η Μονάδα βρίσκεται σε μια ειδικά σχεδιασμένη πτέρυγα στον 5ο όροφο της Κλινικής, με χώρους μοντέρνους, φωτεινούς και ευρύχωρους.
Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός της Μονάδας σε συνδυασμό με τα αυστηρά προγράμματα ελέγχου λοιμώξεων και τα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα αιμοκάθαρσης που εφαρμόζονται, εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα Artis Physio της GAMBRO (πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο του τεχνητού νεφρού) τα οποία έχουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασική, αιμοδιήθηση και αιμοδιαδιήθηση on-line, μονή βελόνα κ.λπ.), σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες των ασθενών καθώς και high και low flux φίλτρα αιμοκάθαρσης πολυσουλφόνης και ελιξόνης. Επιπλέον, η Μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη με συστήματα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (καρδιολογικά monitors, ηλεκτροκαρδιογράφο, μηχάνημα αναρρόφησης, οξύμετρα, μηχάνημα μέτρησης αερίων αίματος, οξυγόνο και πιεσόμετρα, ηλεκτρονικούς ζυγούς καθώς και τροχήλατο ανακοπής πλήρως εξοπλισμένο με απινιδωτή).

 

Επέκταση Μονάδας – Νέα Υπερσύγχρονη Δομή

Η ΆΝΑΣΣΑ, πιστή στη δέσμευσή της για ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας, προχώρησε σε αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με επέκτασή της σε νέες, ακόμη πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κλινικής.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό με νέας γενιάς μηχανήματα, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στους ιδιαίτερα ευρύχωρους, λειτουργικούς και φωτεινούς χώρους της Μονάδας. Στόχος είναι να έχουν οι ασθενείς τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αιμοκαθάρσεις σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό, υπό τη συνεχή επίβλεψη εξειδικευμένων ιατρών νεφρολόγων.

 

Παροχές

Βασική προτεραιότητα δίνεται στην άνετη και ευχάριστη διαμονή των ασθενών. Ο καθένας έχει στη διάθεσή του ατομική εγκατάσταση οξυγόνου, κλίνες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού, δωρεάν ενσύρματο και ασύρματο ίντερνετ και ατομική τηλεόραση. Η αίθουσα διαθέτει κεντρικό κλιματισμό, ενώ κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης παρέχεται στον ασθενή ελαφρύ γεύμα.
Επίσης για τους ασθενείς, αλλά και τους συνοδούς τους υπάρχει χώρος αναμονής όπως επίσης και η δυνατότητα εισόδου στο τμήμα από ανεξάρτητη είσοδο.Η Μονάδα έχει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

 

Κανόνες Υγιεινής

Η μονάδα στα πλαίσια εξασφάλισης των συνθηκών υγιεινής διαθέτει απομονωμένο θάλαμο για οροθετικούς ασθενείς (HBV), φροντίζει για το συνεχή καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας, ενώ τα μηχανήματα αποστειρώνονται μετά από κάθε βάρδια. Τέλος, χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας νερού (σύστημα ανάστροφης ώσμωσης με συνεχή ροή) και διαχείρισης αποβλήτων με στόχο την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την αιμοκάθαρση.

 

 

 

 

Popular requests:
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να βρείτε το άρθρο που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο