Για πρώτη φορά στη Μαγνησία, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Κλινική ΆΝΑΣΣΑ, ασθενής πάσχων από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής με τη χρήση ενδαγγειακού συνθετικού μοσχεύματος.

Η επέμβαση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τον αγγειοχειρουργό κο. Ευάγγελο Παππά και την ομάδα του. Αναισθησιολόγος ήταν ο κος. Γρηγόρης Μπελιβανάκης.

Πρόκειται για μια τεχνική με την οποία η αντιμετώπιση του ανευρύσματος πραγματοποιείται διά των αγγείων με τη χρήση ενδοαυλικών μοσχευμάτων (stents). Χρησιμοποιήθηκαν υλικά Endurant II S της Medtronic. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλά καθώς η επέμβαση πραγματοποιείται μέσω δύο μικρών τομών στην περιοχή των μηρών, χωρίς να χρειάζεται να αποκλειστεί και να αντικατασταθεί η κοιλιακή αορτή, μειώνει τις περιεγχειρητικές επιπλοκές και τη νοσηλεία του ασθενή και επιταχύνει την επιστροφή του στην καθημερινότητα.

Μέχρι και σήμερα οι ασθενείς της Μαγνησίας έπρεπε να αναζητήσουν ανάλογη θεραπεία εκτός νομού. Με την εφαρμογή και αυτής της τεχνικής, η κλινική ΆΝΑΣΣΑ με τους διακεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες της είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καλύπτοντας χειρουργικά όλη τη γκάμα των αρτηριακών αγγειακών παθήσεων όπως καρωτιδική νόσο, περιφερική αρτηριοπάθεια και του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list