12/5/2021

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Η γιορτή αυτή σκοπό έχει να θυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία στο πέρασμα των χρόνων.

Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, παρέχοντας φροντίδα, ανακούφιση και αποκατάσταση σε κάθε άνθρωπο που πάσχει. Παραμένουν δίπλα στον ασθενή και στον ανθρώπινο πόνο κάθε στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και όλα αυτά, με την ψυχραιμία και την επαγγελματικότητα που αρμόζει σε κάθε περίπτωση, με σκοπό να κάνουν τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους να αισθανθεί καλύτερα.

Σε μια χρονιά όπου η πανδημία της νόσου Covid-19 έχει επισκιάσει τα πάντα, οι υπερήρωες άλλαξαν μορφή. Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας πήραν τη θέση τους ως υπερήρωες στην πραγματική ζωή, διακινδυνεύοντας τη δική τους υγεία κάθε μέρα για να σώσουν και να φροντίσουν τις ζωές των συνανθρώπων τους.

Η ΆΝΑΣΣΑ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να επαινέσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό που απαρτίζει το δυναμικό της. Η συνεχής και αδιάλειπτη φροντίδα που παρέχουν στους ασθενείς, σε συνδυασμό με το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και τον επαγγελματισμό τους, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στο να φτάσει η ΆΝΑΣΣΑ πολύ ψηλά αναφορικά με το επίπεδο παροχών υπηρεσιών υγείας που παρέχει. 

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά με υγεία!

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list