Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων γυναικών στο Βελεστίνο, στο κάλεσμα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου για τις Ημέρες Πρόληψης, σε μια συνδιοργάνωση με την Κλινική ΆΝΑΣΣΑ, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και τον Σύλλογο Γυναικών “Υπέρεια Κρήνη”.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο στις 5 Νοεμβρίου 2019, περιλάμβανε ενημέρωση και κλινική εξέταση μαστού για τις γυναίκες  καθώς και σπιρομετρήσεις και ελέγχους αναπνευστικής λειτουργίας για όλους.

Οι γυναίκες εξετάσθηκαν από τους Γενικούς Χειρουργούς κα. Γιοβάννη Αγγελική και  κο. Μαραβέγια Κωνσταντίνο, ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι πραγματοποίησαν σπιρομετρήσεις από την Πνευμονολόγο κα. Ψαθά Αγγελική.

Το  παραπάνω πρόγραμμα υγείας υπενθυμίζει  σε όλες τις  γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και σε γυναίκες και άντρες την αξία του προληπτικού ελέγχου για τη σωστή αναπνευστική λειτουργία.

Η ΆΝΑΣΣΑ δεσμεύεται για την πραγματοποίηση και άλλων ανάλογων δράσεων, με στόχο η έννοια της πρόληψης να φτάσει σε κάθε μικρή κοινωνία και να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

 

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list