Η ΆΝΑΣΣΑ, πιστή στη δέσμευσή της για ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας, προχώρησε σε αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με επέκτασή της σε νέες, ακόμη πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κλινικής.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό με νέας γενιάς μηχανήματα, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στους ιδιαίτερα ευρύχωρους, λειτουργικούς και φωτεινούς χώρους της Μονάδας. Στόχος είναι να έχουν οι ασθενείς τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αιμοκαθάρσεις σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό, υπό τη συνεχή επίβλεψη εξειδικευμένων ιατρών νεφρολόγων, παθολόγων, ενώ υπάρχει καθημερινή συνεργασία με αγγειοχειρουργούς με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες).

Υπάρχει διαρκής συνεργασία του Τμήματος με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ορθοπεδικούς, νευρολόγους, κ.ά.) για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την ασθένεια, καθώς και με ομάδα άρτια εκπαιδευμένων νοσηλευτών.

Επιπλέον, η συνολική δομή της Κλινικής ΆNAΣΣΑ με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, στηρίζει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί, ακόμα και για έκτακτα περιστατικά που τυχόν προκύψουν, διαθέτοντας: Aιματολογικό / Βιοχημικό εργαστήριο, Απεικονιστικό τμήμα με Μαγνητικό Τομογράφο 1,5 Tesla, Αξονικό Τομογράφο τελευταίας γενιάς 128 τομών, χαμηλής δόσης ακτινοβολίας, Υπερηχοτομογραφία, υπερσύγχρονες Χειρουργικές αίθουσες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όλα πιστοποιημένα κατά ISO αλλά και ιατρούς σε εφημερία όλο το 24ωρο.

Διαθέτει κλίνες και καρέκλες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού, ατομικές τηλεοράσεις, free wi-fi ενώ παρέχεται και ελαφρύ γεύμα στους ασθενείς. Επίσης για τους ασθενείς, αλλά και τους συνοδούς τους υπάρχει χώρος αναμονής όπως επίσης και η δυνατότητα εισόδου στο τμήμα από ανεξάρτητη είσοδο.

Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός της Μονάδας σε συνδυασμό με τα αυστηρά προγράμματα ελέγχου λοιμώξεων της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της ΆΝΑΣΣΑ και τα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα αιμοκάθαρσης που εφαρμόζονται, εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών.

Η Μονάδα στο πλαίσιο εξασφάλισης των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής, διαθέτει απομονωμένο θάλαμο για ασθενείς-φορείς Ηπατίτιδας Β, φροντίζει για το συνεχή καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων της μονάδας, τα μηχανήματα αποστειρώνονται μετά από κάθε βάρδια και λαμβάνονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα όλα τα προληπτικά μέσα για την αποφυγή του ιού SARS-COV-2. Χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας νερού (σύστημα ανάστροφης ώσμωσης με συνεχή ροή) και διαχείρισης αποβλήτων με στόχο την μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την αιμοκάθαρση.

Στον στόλο των αυτοκινήτων της μονάδας έχουν προστεθεί πρόσφατα νέα οχήματα για τις μεταφορές των ασθενών, οι οποίες γίνονται δωρεάν για τους αιμοκαθαιρόμενους εντός της πόλης του Βόλου.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της ΆΝΑΣΣΑ έχει συνεργασία  με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list