Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η μέρα που θα συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή σε κρίσιμα θέματα υγείας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα συμπίπτει με την πανδημία του νέου κορονοϊού, με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία και τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι επαγγελματίες που κρατάνε στα χέρια τους το σύστημα υγείας είναι οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό, οι διασώστες, αυτοί που μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή και σ’ αυτούς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα!

Για να είναι σε θέση να στέκονται με δύναμη στην πρώτη γραμμή, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Οι πολίτες θα πρέπει να  τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, ώστε να γίνεται το έργο των υγειονομικών αλλά και όλων των επαγγελματικών κλάδων πιο εύκολο και αποτελεσματικό. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι υγειονομικοί για να διατηρηθεί ο κόσμος υγιής. Από την πλευρά του ο κάθε πολίτης και όλη η κοινωνία μαζί,  πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να στηρίξουμε το υγειονομικό προσωπικό με όποιον τρόπο μπορούμε.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list