Ειδική ομάδα υγείας αποτελούμενη από ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής και του Πολυιατρείου της ΆΝΑΣΣΑ, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, από 21 έως 29/5/2020, υλοποιώντας πρόγραμμα αθλητικών εξετάσεων, χορηγώντας ιατρικές βεβαιώσεις σε αθλητές/τριες και τεχνικό προσωπικό του Συλλόγου.

Οι συγκεκριμένες δράσεις της ΆΝΑΣΣΑ εναρμονίζονται με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας την κλινική εξέταση και συμπλήρωση του εντύπου της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης του συγκεκριμένου Αθλητικού Συλλόγου, τα οποία επιτρέπουν στον αθλητή/τρια να ξεκινήσει προπονήσεις. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη, είναι δυνατή η διενέργεια επιπλέον εξειδικευμένων εξετάσεων στην ΆΝΑΣΣΑ, π.χ. μοριακές εξετάσεις για Covid-19.

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω εξετάσεις – βεβαιώσεις παρέχονται δωρεάν στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου από την Κλινική ΆΝΑΣΣΑ και τους ιατρούς της, ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του Συλλόγου και των αθλητών της στους ποιοτικούς καρδιολογικούς προληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στην Κλινική. Για το λόγο αυτό άλλωστε η ΆΝΑΣΣΑ δημιούργησε ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο στον αθλητικό χώρο του Γυμναστικού Συλλόγου, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε υπηρεσίες υγείας, όλα τα τμήματα της ΆΝΑΣΣΑ είναι στη διάθεση αθλητών και αθλητικών συλλόγων.

Οι ιατροί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν ο Παθολόγος κος. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Καρδιολόγος κος. Ντέρτσας Κωνσταντίνος, η Πνευμονολόγος κα. Ψαθά Αγγελική και η Παθολόγος κα. Μαυρακάνα Βάια.

Ανάλογη δράση με αυτή του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, πραγματοποιήθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα στους  χώρους του Πολυιατρείου της ΆΝΑΣΣΑ για τον Ο.Ε.Α. – Ν.Α.Β. με επικεφαλής την Καρδιολόγο κα. Καροτσάκη Θεοδώρα.

Οι παραπάνω ιατρικές βεβαιώσεις εκδίδονται και προσκομίζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό και την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας σε ασφαλείς συνθήκες.

Στις ομαδικές δράσεις της ΆΝΑΣΣΑ στους αθλητικούς χώρους, τηρούνται αυστηρά όλες οι προβλεπόμενες προφυλάξεις σχετικά με την προστασία από τον κορωναϊό, π.χ. τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών, μασκών, κ.ά., ώστε η ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας να συνδυάζεται με τη μέγιστη ασφάλεια.

 

 

 

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list