Στην ΆΝΑΣΣΑ πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία δύο ιδιαίτερης σημασίας θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις, με σύμμαχο την επιστημονική τεχνογνωσία και τον πλέον εξελιγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Η πρώτη επέμβαση αφορούσε 69χρονο ασθενή ετών με ιστορικό Ca παχέος εντέρου για το οποίο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση χαμηλής πρόσθιας εκτομής στην Κλινική ΆΝΑΣΣΑ. Παρακολουθείται στο τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας της ΆΝΑΣΣΑ και στο follow up ανιχνεύθηκε όζος στον αριστερό άνω λοβό, με αυξημένη πρόσληψη στο PET SCAN. Λόγω του ιστορικού κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική εκτομή του όζου από Θωρακοχειρουργό.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην ΆΝΑΣΣΑ από τον Χειρουργό Θώρακος – Καρδιάς κο. Ντόντο Γέωργιο με mini θωρακοτομή και εκτομή της ύποπτης βλάβης ενώ ακολούθησε παθολογοανατομική εξέταση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε χορήγηση αναλγητικών με block περιοχικής μεσοπλεύριας αναλγησίας από το αναισθησιολογικό τμήμα της ΆΝΑΣΣΑ, η οποία αφενός μεν ελαχιστοποίησε τον μετεγχειρητικό πόνο αφετέρου έκανε εφικτή την αποσωλήνωση του ασθενή στην χειρουργική αίθουσα, χωρίς την ανάγκη νοσηλείας του στη ΜΕΘ.
Η κινητοποίηση του ασθενή ήταν άμεση με τη σύμπραξη της ομάδας φυσικοθεραπείας της Κλινικής και ο ασθενής έλαβε εξιτήριο την 2η μετεγχειρητική ημέρα, σε άριστη κατάσταση.

Η δεύτερη επέμβαση αφορούσε 23χρονο ασθενή με υποτροπιάζοντα αυτόματο πνευμοθώρακα. Αρχικά αντιμετωπίστηκε επειγόντως στην Κλινική ΆΝΑΣΣΑ από τον κο. Ντόντο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία θώρακος η οποία ανέδειξε μια μεγάλη εμφυσηματική κύστη της αριστερής κορυφής του πνεύμονα.
Προγραμματίστηκε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΆΝΑΣΣΑ, με την εφαρμογή της Θωρακοσκοπικής χειρουργικής (VATS) με μικρές τομές. Η κινητοποίηση του ασθενή ήταν άμεση και έλαβε εξιτήριο την 2η μετεγχειρητική ημέρα, σε άριστη κατάσταση.

Στην ΆΝΑΣΣΑ, με σύμμαχο την επιστημονική τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής με τελευταίας γενιάς ολοκληρωμένα ιατροτεχνολογικά συστήματα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα πραγματοποίησης απαιτητικών θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων.

Οι ασθενείς βρίσκονται σε πρόγραμμα παρακολούθησης από τον θεράποντα χειρουργό θώρακος, κο. Ντόντο Γεώργιο.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list