Κέντρο Μαστού Άνασσα

3D Ψηφιακή Μαστογραφία - Τομοσύνθεση Μεγαλύτερη σαφήνεια, περισσότερη εμπιστοσύνη, λιγότερη δόση!

Με ιατρικά μηχανήματα νέας, επαναστατικής τεχνολογίας εξοπλίστηκε για μία ακόμη φορά η κλινική ΆΝΑΣΣΑ, μέλος του Ομίλου Υγείας OneHealth. Η νέα επαναστατική τεχνολογία του ψηφιακού μαστογράφου General Electric Essential 3D tomo, ήρθε να συμπληρώσει τον απεικονιστικό εξοπλισμό της ΆΝΑΣΣΑ στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, προσφέροντας τρισδιάστατη απεικόνιση του μαστού.

Περισσότερα

Πλεονεκτήματα της Ψηφιακής Τομοσύνθεσης:

 

  • Αυξάνεται η διαγνωστική ευαισθησία αναφορικά με τη διάγνωση του καρκίνου, σε σχέση με την ψηφιακή μαστογραφία
  • Ελαττώνονται σημαντικά τόσο η συνολική δόση όσο και ο χρόνος εξέτασης
  • Σημειώνονται λιγότερες επαναλήψεις και συμπληρωματικές λήψεις
  • Ο Ακτινοδιαγνώστης είναι σε θέση πλέον να βλέπει την κάθε λεπτομέρεια της εξέτασης, αποκαλύπτοντας ύποπτες περιοχές οι οποίες θα κρύβονταν στην κλασσική 2D εικόνα, με σημαντικό όφελος στους πυκνούς μαστούς
  • Οριοθετείται με την μέγιστη ακρίβεια η διάσταση και η επέκταση της βλάβης, κάτι που παρέχει σημαντική βοήθεια αλλά και αξιοπιστία στους χειρουργούς μαστού
  • Σημειώνεται καλύτερη ανάλυση των ορίων και της έκτασης της βλάβης
  • Μειώνονται τα ψευδώς θετικά ή τα ψευδώς αρνητικά ευρήματα
  • Σημειώνεται ακριβής εντοπισμός της βλάβης με συνέπεια πιο εύκολη συσχέτιση αυτής με τον υπέρηχο αλλά και τη μαγνητική μαστογραφία μαστών
  • Σημειώνεται μικρότερη πίεση στους μαστούς, καθιστώντας την εξέταση ιδιαίτερα  ανεκτή στις περισσότερες γυναίκες

Η πιο σημαντική εξέταση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το τμήμα; Δείτε τις συχνές ερωτήσεις.

Ψηφιακός μαστογράφος General Electric Essential 3D tomo

Λόγω της χαμηλής δόσης ακτινοβολίας και της μεγάλης κλινικής του ακρίβειας, ο συγκεκριμένος μαστογράφος έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τις ψηφιακές εξετάσεις μαστογραφίας στον προσυμπτωματικό έλεγχο στη μισή δόση, βελτιώνοντας την ορατότητα του περιθωρίου της όποιας βλάβης.

Ο νέος ψηφιακός μαστογράφος της ΆΝΑΣΣΑ επιτρέπει τον καλύτερο χαρακτηρισμό κακοήθων και καλοήθων ευρημάτων, παρέχοντας μια τρισδιάστατη προβολή που έχει μεγαλύτερη δύναμη ανίχνευσης για αρχιτεκτονικές παραμορφώσεις και μάζες των μαστών σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα.

Ψηφιακή μαστογραφία

Με την ψηφιακή μαστογραφία μπορούν να γίνουν αντιληπτοί όγκοι μεγέθους λίγων χιλιοστών αλλά και μικροαποτιτανώσεις, ένα εύρημα που πολλές φορές συνδέεται με αρχόμενο μη διηθητικό καρκίνο.
Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ογκιδίου τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα ίασης, καθώς και η πιθανότητα διατήρησης του μαστού. Για αυτό η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία και το όφελος που έχει μια γυναίκα από την έγκαιρη διάγνωση είναι ανυπολόγιστο.

Υπερηχογράφος Υψηλής Ευκρίνειας

Επιπλέον, στον εξοπλισμό του Κέντρου Μαστού έχει προστεθεί Υπερηχογράφος Υψηλής Ευκρίνειας, με την υψηλή διακριτική ικανότητα να απεικονίζονται οι πλέον μικρές δομές έως και 2 δεκάτων του χιλιοστού και τη δυνατότητα να ανακαλύπτονται και οι πλέον χαμηλές ροές σε τριχοειδή αγγεία ή δυσπλασίες. Ο συγκεκριμένος υπερηχογράφος έχει τη δυνατότητα Ελαστογραφίας και σε 3D απεικόνιση, μιας ιδιαίτερα σημαντικής απεικονιστικής μεθόδου στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον επιτρέπει την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των ιστών και των όγκων μετά από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Κλινική εξέταση

Ο μαστολογικός έλεγχος ολοκληρώνεται με την ψηλάφηση των μαστών από εξειδικευμένους ιατρούς, όπου εξετάζεται η περιοχή των μαστών και των λεμφαδένων, για ύπαρξη τυχόν ανωμαλιών.
Στόχος του Κέντρου Μαστού της ΆΝΑΣΣΑ είναι η παροχή ολοκληρωμένης και αξιόπιστης διαγνωστικής προσέγγισης των προβλημάτων που αφορούν το μαστό, ώστε να αντιμετωπίζονται με τον βέλτιστο τρόπο οι παράγοντες εκείνοι που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της γυναίκας.

Popular requests:
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να βρείτε το άρθρο που αναζητάτε.
Μετάβαση στο περιεχόμενο