Η ΆΝΑΣΣΑ και το Κέντρο Μαστού που διαθέτει, πιστή στις αρχές και στις δεσμεύσεις της για προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας σε όλους αλλά και με αναπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, “Φώφη Γεννηματά”.

Το πρόγραμμα αφορά προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και περιλαμβάνει εξετάσεις Ψηφιακής Μαστογραφίας χωρίς οικονομική επιβάρυνση για γυναίκες ηλικιακής κατηγορίας από 50-69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση ευρήματος από την ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργασία με το τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας της ΆΝΑΣΣΑ και με τη συμμετοχή των ιατρικών ειδικοτήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η ΆΝΑΣΣΑ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλες τις φάσεις του προγράμματος, δωρεάν.

Φάση 1: Ψηφιακή Μαστογραφία

Φάση 2: Κλινική εξέταση από εξειδικευμένους ιατρούς

Φάση 3: Υπερηχογράφημα

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η παρακάτω:

  • Οι γυναίκες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό ψηφιακής μαστογραφίας με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Μαστού της ΆΝΑΣΣΑ για να κλείσουν το ραντεβού τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση
  • Οι γυναίκες που δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν να ζητήσουν από τον ιατρό τους ή από το Κέντρο Μαστού της ΆΝΑΣΣΑ να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και να κλείσουν το ραντεβού τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο 2421020211, εσωτ. 2

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list