Πρόκειται για μία εξέταση με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η μαγνητική τομογραφία μαστών αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του χειρουργού μαστού, τόσο προεγχειρητικά, όσο και μετεγχειρητικά. Αποτελεί εξέταση η οποία χρησιμοποιείται προκειμένου να διευκρινιστούν βλάβες οι οποίες φαίνονται στη μαστογραφία ή στο υπερηχογράφημα μαστών. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως μέθοδος προληπτικού ελέγχου για ομάδες υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου μαστού, λόγω γονιδιακών μεταλλάξεων.

Οι ειδικές τεχνικές της μαγνητικής τομογραφίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο στην ανίχνευση όσο και στην αξιολόγηση της έκτασης του καρκίνου του μαστού. Βοηθούν στην αύξηση της διαγνωστικής ακρίβειας στη διαδικασία του χαρακτηρισμού μιας βλάβης. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται πιο εύκολα η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας της γυναίκας.

Προκειμένου να προγραμματιστεί μία μαγνητική τομογραφία, πρέπει να αξιολογηθούν τόσο το ιστορικό και τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης, όσο και τα ευρήματα μιας πρόσφατης μαστογραφίας ή και υπερηχογραφικού ελέγχου.

Στην ΆΝΑΣΣΑ διαθέτουμε έναν από τους πλέον σύγχρονους Μαγνητικούς Τομογράφους, νέας τεχνολογίας, 1,5 Tesla, που παρέχει:
• Yψηλής ποιότητας απεικόνιση μέσω ειδικών εφαρμογών
• Υψηλής ευκρίνειας εικόνα και άριστη ανάλυση, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες και μεγαλύτερη σαφήνεια
• Με τα υψηλής πυκνότητας πηνία της GE, την τεχνολογία επιτάχυνσης δεδομένων και τις εφαρμογές υψηλής ευκρίνειας, βελτιστοποιημένες για κάθε ανατομική περιοχή, ο συγκεκριμένος μαγνητικός τομογράφος μπορεί να προσφέρει εικόνες με την ενισχυμένη αντίθεση, τη σαφήνεια και την ακρίβεια που απαιτείται
• Σχεδιασμένος για εικόνες υψηλής πιστότητας με την παραγωγή κυματομορφών υψηλής ακρίβειας

Επιπλέον:

• Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ
• Η υπηρεσία αφορά τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς ασθενείς της Κλινικής
• Λειτουργία σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο
• Υποστήριξη από εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό

Τηλ. Επικοινωνίας, 2421020211

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;
ΝαιΌχι
Back to list