Τι θα χρειαστεί να έχω μαζί μου κατά την εισαγωγή στην κλινική;

iatrika eggrafaΚατά την εισαγωγή σας στην κλινική θα πρέπει να έχετε έγγραφα που θα πιστοποιούν την ταυτότητά σας.
•  Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
•  Βιβλιάριο ασθενείας, εάν θα κάνετε χρήση του ασφαλιστικού σας ταμείου, που θα βρίσκετε σε ισχύ. Στις περιπτώσεις που η θεώρηση δεν αναγράφετε πάνω στο βιβλιάριο θα πρέπει να προσκομίσετε μαζί απαραίτητο έγγραφο που να αποδεικνύει την ασφαλιστική σας εγκυρότητα.
•  Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
•  Αριθμό του Φορολογικού σας Μητρώου (ΑΦΜ)
•  Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) στην οποία ανήκετε

Σε περιπτώσεις που διαθέτετε και ιδιωτική ασφάλιση, θα πρέπει να το έχετε μαζί σας τον Αρ. συμβολαίου σας και να το δηλώνετε κατά την εισαγωγή σας στην κλινική.

Το προσωπικό της κλινικής θα σας ζητήσει τα προσωπικά σας στοιχεία στη ρεσεψιόν κατά την είσοδό σας.

Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για τη διαμονή μου στην Κλινική;

proswpika eidiΣε περίπτωση νοσηλείας
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας στην κλινική θα πρέπει να έχετε απαραίτητα μαζί σας
Πιτζάμες, πετσέτες, παντόφλες, καθώς και ήδη προσωπικής υγιεινής π.χ. (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι και σφουγγάρι για το μπάνιο).
Επίσης θα πρέπει να προμηθευτείτε υποσέντονα και πάνες σε περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση τους.

Σε περίπτωση επέμβασης
Κατά τη διάρκεια νοσηλείας λόγω επέμβασης στην κλινική, θα πρέπει να έχετε μαζί σας προσωπικά αντικείμενα όπως:
Πιτζάμες, παντόφλες, άνετα ρούχα που θα μπορούσατε να φορέσετε μετεγχειρητικά, πετσέτες, κτλ.
Είδη υγιεινής όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι και ότι άλλο θεωρείτε εσείς απαραίτητο.


Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε να αποφεύγετε να φέρνετε πολύτιμα αντικείμενα στην κλινική καθώς κατά την τυχόν απώλειά τους, η κλινική δε θα φέρει ουδεμία ευθύνη.

Τι θα πρέπει να κάνω πριν το χειρουργείο;

Την ημέρα του χειρουργείου σας θα την ορίσει ο Θεράπον ιατρός σας και θα σας ενημερώσει καθώς θα σας δώσει και τις απαραίτητες οδηγίες.
Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει πρώτα να γίνει ο προεγχειριτικός έλεγχος. Θα πρέπει δυο ημέρες τουλάχιστον πριν από τη χειρουργική ημέρα να προσέλθετε στην κλινική έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και ο έλεγχος πριν από την εισαγωγή σας.


Χρειάζεται να έχω κάποιον συνοδό κατά τη διάρκεια της νύχτας;

stay-withΗ παρουσία κάποιου συνοδού δεν είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας καθώς η κλινική μας είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες των νοσηλευομένων.
Ωστόσο, εάν η παρουσία συνοδού είναι επιθυμητή ή και απαραίτητη θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί η Προϊσταμένη ορόφου.

 

 

Πως παίρνουμε εξιτήριο από την κλινική;

Ο θεράπων ιατρός σας είναι εκείνος που θα αποφασίσει πότε μπορείτε να αποχωρήσετε από την κλινική.
Το γραφείο κινήσεως ενημερώνετε για την έξοδό σας και ετοιμάζει τον οικονομικό σας φάκελο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταμείο ή και την ιδιωτική σας ασφάλεια.
Η τακτοποίηση του λογαριασμού γίνεται στο γραφείο κινήσεως κατά την έξοδο σας από την κλινική. Για τη δική σας διευκόλυνση η κλινική δέχεται μετρητά, πιστωτικές κάρτες – άτοκες δόσεις και επιταγές ημέρας.

Μπορώ να πάρω αντίγραφο του Ιατρικού μου φακέλου;
Μπορείτε να παραλάβετε αντίγραφο του Ιατρικού σας φακέλου δυο ημέρες μετά την έξοδό σας από την κλινική. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μία υπεύθυνη δήλωση παραλαβής του φακέλου σας και θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.
Σε περίπτωση που δε θα παραλάβει το αντίγραφο ο ίδιος ο ασθενής, θα πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση παραλαβής λόγω προστασίας από το ιατρικό απόρρητο.


Τι θα πρέπει να κάνω για να χρησιμοποιήσω το ασθενοφόρο;

ambulanceΣε περίπτωση που κάποιος χρειάζεται να μετακινηθεί με το ασθενοφόρο είτε για να μεταφερθεί προς και από την κλινική καθώς και για προσωπική του χρήση, π.χ. διακομιδή σε κάποιο προορισμό, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο της κλινικής για να ενημερωθεί για το κόστος και τον προγραμματισμό της μεταφοράς, καθώς και την φυσική κατάσταση του ασθενούς (π.χ. περιπατητικός, χρήση φορείου)
Εν συνεχεία το γραφείο κινήσεως έρχεται σε επαφή μαζί σας για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων όπως για παράδειγμα διεύθυνση, ονοματεπώνυμο κλπ.
Η υπηρεσία του ασθενοφόρου παρέχεται 24 ώρες το 24ωρο.